zaterdag 10 januari 2009

Bunny!

Vandaag alweer een lief konijntje gesignaleerd.....


Hieronder een mogelijke oplossing voor alle lieve konijntjes in onze tuin...

Gebraden konijn met sjalotten en aardappelen

ingrediƫnten (voor 4 personen):
15 cl droge witte wijn
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tijm
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 laurierblaadjes, versnipperd
20 sjalotten, gepeld en in 2 gesneden
1 konijn in stukken
500 g kleine krielaardappelen, in twee gesneden
3 takjes rozemarijn
peper en zout
3 eetlepels gehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, tuinkers)

bereiding:
Verwarm de oven voor op 200° C. Meng in een kom de wijn met de peper en het zout. Voeg 4 eetlepels olie, de tijm, de look en de laurierbladeren toe. Leg de stukken konijn erin. Zet 1 uur opzij, op een koele plaats. Dep de stukken konijn droog.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Laat de stukken vlees aan alle kanten mooi kleuren. Zet opzij. Fruit de sjalotten ongeveer 2 minuten. Zet opzij. Voeg de resterende olie toe. Sauteer de aardappelen gedurende 2 minuten. Zet opzij.

Leg de stukken konijn, de sjalotten en de aardappelen in een rechthoekige schaal. Voeg de marinade en de rozemarijn toe. Laat 40 minuten in de oven braden. Als de stukken konijn te donker kleuren, dek dan de schaal af met aluminiumfolie. Verdeel het konijn, de sjalotten en de aardappelen over de borden. Overgiet met het braadvocht. Bestrooi met de verse kruiden.

Serveer dit gerecht met een gemengd slaatje op smaak gebracht met notenolie.

Geen opmerkingen: